Dieper zoeken met je metaaldetector

Partnerlinks aanbevolen door metaaldetectortips.nl

- De beste waadscheppen vind je bij Stavrscoop in Ukraine (mailen voordat je bestelt)
- Betaalbaar instapmodel voor kinderen : Teknetics Eurotek metaaldetector
- Goedkope allround detector, gaat diep! : Nokta Simplex Ultra
- Garrett pinpointer waterdicht tot 3 meter : Garrett Pro Pointer AT

- (nat)Strand en waterdetector : Minelab Equinox 800 metaaldetector
- Lichte draadloze metaaldetector voor weiden en akkers : XP Deus 28cm Ws-5 Lite
- Digging tool Nokta Makro grasmes : Nokta Makro Premium Digger grasmes
- Digging tool : Quest Diamond Digger RVS Grasmes
- Neodymium vismagneet : Verzwaarde neodymium vismagneet 130 kg

Hoe lager de frequentie van je metaaldetector is hoe dieper de detector kan. Heeft je metaaldetector een toon identificatie luister dan hoe ijzer klinkt, zet de gevoeligheid open en zet de discriminatie af. Zoek dus in de alle-metalen-stand. Je kunt dan net ietsjes dieper als in de discriminatie stand waarin de knop op 0 staat. Dan de recovery speed, tenminste, als je die aan kunt passen op jou metaaldetector. Hoe lager hoe dieper hij gaat.

Wat je ook kunt doen is denken aan een grotere en/of een betere zoekschotel. Let wel... 't is geen wet van meden en perzen. Niet iedere grotere zoekschotel gaat dieper dan zijn kleinere (standaard) broertje. Bedenk wel dat een grotere schotel de allerkleinste voorwerpjes meestal minder goed detecteert. Ook door langzamer met je zoekschotel te zwaaien kun je tot op grotere diepte detecteren. Met een lager ingestelde recovery speed ga je normaal gesproken sowieso langzamer zwaaien.

Dieper zoeken na een regenbui

Wat ook goed werkt is na een regenbui of liever nog na een periode van regen als de grond nat is te gaan zoeken. In natte grond gaat je detector altijd een stuk dieper door de betere geleiding. Bij sommige detectoren kun je ook nog binnenin de kast een knopje verdraaien om de sensitivity te verhogen, meestal mbv. een schroevendraaiertje. De Whites Surfmaster is hier een voorbeeld van. Dan heb je nog als laatste de mogelijkheid althans bij sommige metaaldetectoren dat je er een turbo in kunt laten bouwen voor meer diepte.
Meer over metaaldetector diepte

Standje all metal met alle tonen op aan.